dilluns, 13 de desembre del 2010

Great Walk: 5 dies amb Kayak pel Whanganui River!!

Hola! En primer lloc agrair sincerament totes les mostres d'amistat i de felicitació que rebut al llarg d'aquests dies pel meu aniversari, ja siguin per Facebook, per missatges o per emails!! M'ha fet molta il·lusió saber que tanta gent s'ha enrecordat de mi al menys per una estona mentre estic intentant "sobreviure" per aquests móns de Déu!! Moltíssimes gràcies a tots!!!






Aquests últims dies han estat apassionants i innolvidables també, ja que he realitzat una travessia en kayak de 5 dies pel Whanganui River. Aquest riu recórrer 329 Km pel Whanganui National Park des del seu naixement fins la desembocadura, al Mar de Tàsmania. És el riu navegable més llarg de Nova Zelanda, amb un ric passat que ha anat moldejant el seu destí. Encara que els seus principis era destinat com a via de comunicació entre el mar i les terres d'interior, primer pels maorís i posteriorment pels pakehas (novazelandesos d'orígen no maorí), avui les seves aigües són exclusivament utilitzades per canoes, kayaks i jetboats.


Aquest cop però, no faria aquesta travessia tot sol, sinò que m'ajuntava amb uns nous amics. Per una banda, l'Henar, una barcelonina de 29 anys que vaig conèixer feia unes setmanes en un altre trekking i no hem perdut el contacte. L'Henar va decidir venir-se a les Antípodes per uns llargs mesos amb el seu visat Working Holiday Visa en busca de natura i noves experiències. Només arribar es va comprar una furgo i tot el necessàri (i més i tot...) per poder viure-hi els pròxims mesos. Una noia intel·ligent, observadora i amb molta història al darrera. Realment viatjar amb ella és un plaer perquè té el dó més important, adaptar-se a les circumstàncies!




I per l'altre banda, l'Steve, un noi de 28 anys de Chicago (USA) però que porta 3 anys vivint a Londres. L'Henar i l'Steve ja havien fet algun trekking junts abans. Una persona excèl·lent , de caire calmat i tranquil, però afable i amb sentit de l'humor quan cal. Va deixar la seva super feina en una famosa consultoria londinenca en busca d'adrenalina en la seva vida. Sovint em parlava del seu viatge a l'Antàrtida i m'encantava escoltar-lo.



Com tota llarga ruta en kayak calia primer distribuir adeqüadament tot el material i queviures per sobreviure els pròxims 5 dies. Vam llogar ells kayaks pel nostre conte a l'empesa Blazing Pladdles (240 NZD tot el material inclòs, permís per acampar i transfer a l'arribada)




La travessia pel riu Whanganui és una de les 9 Great Walks de Nova Zelanda, tot i que en aquest cas es fa amb kayak o amb canoa canadenca. Nosaltres vam fer el recorregut més llarg entre Taumarunui i Pipiriki en 5 dies i 4 nits. És un riu ideal pels debutants amb nombrosos ràpids fàcils que incrementen l'emoció. Pels més experts aquest riu també és molt interessant ja que passa per uns paisatges realment espectaculars que no deixen indiferent a ningú.












La veritat és que amb l'Steve i l'Henar super bé! Erem gent amb mentalitats semblants i els 3 ens sentiem privilegiats d'estar vivint aquests dies tant especials.







Degut a la meva major experiència en el món del kayak, jo mateix m'encarregava una mica més de guiatge en els ràpids i trams més complicats. Per exemple quan els hi vaig haver de fer un rescat a cadascun ja que van volcar un cop cada un en algun ràpid. Tanmateix, els dos destaquen per ser perones molt rodades i hàbils per l'esport. Les desicions sempre les preníem em grup.








Realment el paisatge era preciós. Grans profunde parets ens rodejaven plenes de vegetació exhuberant que ens donava aquella sensació de què poca cosa som davant la mare naturalesa.







Sovint descobríem nous racons i petites meravelles naturals amagades entre la selva.....









Com per exemple aquesta majestuosa cova.....



Cada nit hem acampat a llocs diferents, llocs molt allunyats de la civilització ja que no hi havia cap accès per carretera fins al final. La vida als campaments també l'hem disfrutat amb tranquil·litat, pau i temps per parlar o pensar.








Una nit ens vam allotjar a un bonic Marae (sala de reunions maorí) on es respirava certa espiritualitat, tota una experiència.....




Cada dia pal·lejàvem al voltant d'unes 6 hores, amb una mitja de 30 quilòmetres diaris. No estava gens malament!





Els sorolls de diferents ocells eren presents les 24 hores del dia com si fos una selva, tot i què costava veure la fauna amagada entre la densa vegetació.






També vam poder visitar el famós pont Bridge to Nowhere, que es va construir l'any 1936 com testimoni del optimisme per habitar aquesta zona dels primers colonitzadors.





L'11 de desembre, el dia del meu aniversari ha estat el que hem tingut pitjor temps ja que ens ha plogut força. Però quan s'ajunta pluja, kayak i mar o riu les sensacions es multipliquen per 10!










Com a regal dels meus 25 anys he pogut jugar una bona estona al ràpid més fort de tot el riu, un seguit de rulos ben potents. Què divertit!!








Al cap de dels 5 dies ens han vingut a buscar tal com havíem acordat amb l'empresa. Ha estat una molt bona experiència i aquest cop compartida amb dos bones amistats. En guardaré molt bon record per sempre!!




Per cert, un missatge a tota la meva família de Llançà, que sapigueu que SK KAYAK i Llançà ja té rastres per les Antípodes també! Visca el Cap de Creus!!!!!!!


5 comentaris:

  1. eiii rai moltes felicitats atrassades jeje
    Molt bones fotus, enhorabona guapu!! SORT
    Judit

    ResponElimina
  2. Gràcies Judit! ja saps que m'encanta la fotografia, i desde que sóc aquí MÉS!!! petons!!

    ResponElimina
  3. Hola Rai,
    Com t'ho montes!!! Quina enveja, per tot i per l'edat també. Felicitats.
    Per cert, la foto de sota del blauet és una polla blava.
    Eduard

    ResponElimina
  4. Ei Eduard! Vols dir k es una polla blava? Jo crec que nomes es d'aki NZ, és un Pukeko que fa un soroll molt fort. L'altre el petit és un Kingfisher. Gràcies per la felicitació!

    ResponElimina
  5. Eiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!
    Quina passada la expe pel riu. Tant les fotos comles explicacions... kin flipe!!!
    Guapíssim el lloc, la flora i la fauna.
    Quina enveja més sana!!!!!!!!!!
    Segueix disfrutant q t'ho mereixes!!!
    Petons
    Mireia

    ResponElimina